Nyheder
Resultat af advokatundersøgelse
Næstved - Nyheder - Liste med nyheder - Resultat af advokatundersøgelse

Resultat af advokatundersøgelse

04/09/2024

Pressemeddelelse den 4. september 2024

I forlængelse af ansættelsen af den nye administrerende direktør i NK-Forsyning og direktør i Envafors, udbad Næstved Byråd sig en redegørelse for ansættelsesforløbet.


Advokatfirmaet Bech-Bruun har på den baggrund over de seneste 2 måneder udarbejdet en advokatundersøgelse af ansættelsesforløbet.

Bech-Bruun vurderer på baggrund af deres undersøgelse, at der ikke er begået juridiske fejl i ansættelsesprocessen, og at der ikke er fremkommet oplysninger, der indikerer, at beslutningen om at ansætte Anders Gjesing har været båret af usaglige hensyn.


Ligeledes konkluderer Bech-Bruun, at ansættelsesudvalget og bestyrelsen i NK-Forsyning A/S ikke har handlet i strid med gældende regler.

Og endelig vurderer Bech-Bruun, at lønvilkårene i ansættelsesaftalen ikke afviger fra de vilkår, der i øvrigt tilbydes chefer i offentligt ejede forsyningsselskaber, eller at disse er i strid med Kodeks for God Selskabsledelse i Kommunale Forsyningsselskaber.


Advokatundersøgelsen kan læses her: Bech-Bruuns advokatundersøgelse


Formand for NK-Forsyning og Envafors Tina Højlund Pedersen udtaler i den forbindelse:


Bestyrelsen for NK-Forsyning kvitterer for modtagelsen af Bech-Bruuns grundige advokatundersøgelse. Vi er glade for de klare og entydige konklusioner og juridiske vurderinger. Det har ærlig talt været en træls sag for alle parter – ikke mindst for Anders, ansættelsesudvalget og bestyrelsen for NK-Forsyning, der har fået deres troværdighed og hæderlighed beklikket. Nu kan vi lægge denne sag bag os og i stedet brug kræfterne på det, der er vores hovedopgave; nemlig at arbejde for en sikker, effektiv og bæredygtig forsyning.”


For yderligere kommentarer kontakt formand for NK-Forsyning:

Tina Højlund Pedersen på mobil: 21 59 57 10